Z400 rear wheel is "wobbling" - Suzuki Z400 Forum : Z400 Forums
  Yamaha YFZ450

Suzuki Z400

Suzuki LT-R450



Kawasaki KFX450

ATV Videos

Can-Am DS450
 

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-29-2011, 10:43 PM   #1 (permalink)
:::Rookie Rider:::
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Default Z400 rear wheel is "wobbling"

Hey guys, I'm a noobie to the forum. I've got an 04 z400, and am having a problem. My left rear wheel is wobbling. I checked it out and switched the rims and tires from my brothers kfx, so its not the rims or tires. Then I figured it was probably a bent wheel hub, so I bought a used one for 10 bucks and that did not fix the problem. Any ideas what it could be, any help would be apprecieated. Thanks in advance
prafailidis360 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-29-2011, 10:56 PM   #2 (permalink)
Forum Search Police Chief

 
spize909's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Southern California
Posts: 9,704
Default

worn splines on the axle........
bent axle.......

welcome
__________________
2005 Z-400 Mine (AKA "WHITE LIGHTNING")
January 2011 QOTM


2004 Z-400 Brad'Z
October 2011 QOTM
http://www.suzukicentral.com/forums/...tm-winner.html

2004 Z-400 Wife's (SOLD)

1996 Sandsprite IV (sandrail) MINE

Sponsors: Coors Light.............I sponsor them!

Life is tough...........it's tougher if you're stupid.
spize909 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 07:16 AM   #3 (permalink)
:::Official Spammer:::
 
Join Date: Jan 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 4,968
Send a message via AIM to drnez
Default

Lift the back of your quad up on the swing arm and spin the wheels when its in neutral. It should be pretty easy to see where the problem is. Like spize said, its probably worn splines or a bent axle.
__________________
Building another KFX. Let the money pit begin!
drnez is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 09:10 AM   #4 (permalink)
:::Official Spammer:::
 
zookie400's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: CT
Posts: 4,181
Default

bent axle!
zookie400 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 12:27 PM   #5 (permalink)
:::Ozark 250 rider:::
 
mikerocks's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Poland, Ohio
Posts: 396
Default

03-04 it was common for the axles to bend since they were not made strong enough. Same thing happened to the axle on my 04. Replace it with a after market one, I put a Durablue in mine.
__________________
2004 z400 Limited Edition, Cylinder Works BB Kit, LTR 450 Shocks, D.I.D Gold X Ring Chain, Pro Taper bars & grips, UNI Pro Flow, DuraBlue axle, Razr 2s front & back, Moose nerf bars, Moose Barkbusters, DG Pro V-lite front bumper, Pro Armour front skid w/PRM rear skid, 14T, Full Pro Circuit T-4 Exhaust, 25 pilot-3rd clip-146DJ Main, lid on w/ 1" vents, 850 feet elevation.

”You can watch things happen; You can make things happen; or you can wonder what the F happened”
mikerocks is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 02:37 AM.




Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2