Carb. Help - Suzuki Z400 Forum : Z400 Forums
 1Likes
  • 1 Post By Jimmy Howell
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 06-30-2019, 11:27 AM Thread Starter
:::Rookie Rider:::
 
Jimmy Howell's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 22
Carb. Help

06 ltz400 will only run on prime setting I turn petccock to on. Hard starting and stalls runs great on prime
Jimmy Howell is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 06-30-2019, 12:38 PM
:::Official Spammer:::
 
jetmech25's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 3,902
Petcok is bad. Swap to the raptor660 petcok. Works great and you’ll have an off position. Costs about $30. Get an actual Yamaha part, not Chinese knockoffs on eBay. Just swap it out and plug the unused vacuum line off the carb.

'05 Z
94mm bbk, +4 stroker, Hot Cams, Vertex piston, FMF Power Bomb header and Power Core can, KW black diamond valves/dual springs, FCR39, K&N, Elka long-travel LT fronts and rear, Houser +3, +3/4 LT A-arms, American Star pro xs chromoly tie rods, Dyna non-programable, Tusk +3 axle.
jetmech25 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 06-30-2019, 12:48 PM Thread Starter
:::Rookie Rider:::
 
Jimmy Howell's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 22
Sounds good thanks any specific year petccock
Jimmy Howell is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 06-30-2019, 01:32 PM
:::Official Spammer:::
 
jetmech25's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 3,902
01-05 works.

'05 Z
94mm bbk, +4 stroker, Hot Cams, Vertex piston, FMF Power Bomb header and Power Core can, KW black diamond valves/dual springs, FCR39, K&N, Elka long-travel LT fronts and rear, Houser +3, +3/4 LT A-arms, American Star pro xs chromoly tie rods, Dyna non-programable, Tusk +3 axle.
jetmech25 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 06-30-2019, 04:18 PM Thread Starter
:::Rookie Rider:::
 
Jimmy Howell's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 22
Thanks again for your help
jetmech25 likes this.
Jimmy Howell is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki Z400 Forum : Z400 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome