rode in water won't stay running - Suzuki Z400 Forum : Z400 Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 10-04-2019, 05:00 PM Thread Starter
:::Rookie Rider:::
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 22
rode in water won't stay running

2012 z400 was riding and thru some water not real deep 18" or so but MANY puddles. Started backfiring then shut off. It will start but runs a few minutes then shuts off
Shawng1101 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-04-2019, 05:30 PM
:::Official Spammer:::
 
jetmech25's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 3,971
Have you cleaned, dried, and re-oiled the air filter? Blown out the spark plug area?

'05 Z
94mm bbk, +4 stroker, Hot Cams, Vertex piston, FMF Power Bomb header and Power Core can, KW black diamond valves/dual springs, FCR39, K&N, Elka long-travel LT fronts and rear, Houser +3, +3/4 LT A-arms, American Star pro xs chromoly tie rods, Dyna non-programable, Tusk +3 axle.
jetmech25 is online now  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-07-2019, 10:11 AM
::3 Pump Chump!::
 
tylerltz400's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Coal Region-Pa
Posts: 2,979
Garage
dry out all connetions. these quads are not meant to be run in deep water.

ETGSOMB

2006 Ltr 450
Cherry Bomb
13.5 CCP Piston
Hotrod Crank
Prm Summit Front Bumper
Prm Grab Bar
IMS Pegs
IMS Tank
IMS Dry Break
Tag Handle Bars
Jardine Dual Tip Exhaust
Walsh Xc A Arms
LSR Xc Axle
Elka Stage 5
Elka Stage 5
Burgard Steering Stem 0 +1
Precision Stabilizer
Precision Clamps
Two9zero4 Sprocket Guard
Stock Rotor Guard

Practice Ltr 450 Sold


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


SPONSORS
Kenda
tylerltz400 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 10-07-2019, 10:04 PM
:::Official Spammer:::
 
amcf18's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Quartzsite Az,/ Picton, On
Posts: 3,326
Garage
Make sure the spark plug weep hole will allow water to drain as well

2007 LTZ 400.. 94mm J&E piston, +4mm hotrods crank, 536webb cams,wiseco valves, 39mm fcr, tokyo mods throttle spring, honda thumb throttle,spring removed. yoshimura full exhaust, honda 400ex intake tube, no air box
amcf18 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki Z400 Forum : Z400 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome